Ovocné tóny se mísí s krémovou jemností a vytvářejí podzimní symfonii. Jednoduchý cheesecake

Cheesecake s lesním ovocem a ovocnou polevou na talíři, detail na kousek dortu

Celá domácnost provoněná čerstvě upečeným cheescakem se švestkami? Právě na podzim, kdy jsou švestky nejšťavnatější, si můžeme dopřát dezert, který v sobě spojuje krémovou nadýchanost s ovocnou svěžestí – a to bez zdlouhavé přípravy. Jednoduchý recept, minimum nádobí, maximální efekt. Chcete vědět, proč právě tento cheesecake bez sušenkového základu se stal hitem na rodinných setkáních i u odpolední kávy? Čtěte dál – možná už za chvíli budete hledat zapomenutý kbelík tvarohu a balíček čerstvých švestek.

Proč zvolit tvaroh v kbelíku

Podzimní cheesecake se švestkami těží z použití tvarohu v kbelíku. Tento surovina přináší žádoucí krémovou konzistenci bez nutnosti tvaroh mlít nebo zdlouhavě šlehat. Příprava je tak rychlejší a výsledek vždy hladký, nadýchaný a dobře se spojuje se zbylými přísadami. Nemusíte se bát žádných hrudek – jednoduše promícháte, doladíte několika surovinami a základ je hotový.

Sezónní švestky – chuť podzimu v každém kousku

Nejsladší švestky na trzích i ze zahrádky voní domovem a jsou perfektní na pečení. Právě je čas, kdy patří na náš stůl – a v cheesecaku vytvoří přirozenou sladkost a jemně kyselý akcent. Kromě skvělé chuti vytvářejí také krásnou barevnou kompozici na povrchu koláče. Švestky rozkrojené na poloviny navrchu dezertu vypadají efektně a lahodí oku i chuťovým pohárkům.

Jednoduchý recept bez zbytečných kroků

Objevte recept, který zvládnete i v náročném týdnu:

  • 1 kg tvarohu v kbelíku
  • 4 vejce velikosti L
  • 1 sklenice cukru
  • 1 balení smetanového pudinku
  • 4 lžíce dětské krupice
  • 3/4 sklenice bramborové mouky
  • 1 kg švestek
  • 4 kapky aroma araku
Profesionální cukráři prozradili recept na dokonalé těsto: vyzkoušejte ho a budete si olizovat prsty
Profesionální cukráři prozradili recept na dokonalé těsto: vyzkoušejte ho a budete si olizovat prsty Doporučeno pro vás
Kultovní dezert ze školní jídelny se vrací do centra pozornosti. Proč se stal tak populárním?
Kultovní dezert ze školní jídelny se vrací do centra pozornosti. Proč se stal tak populárním? Doporučeno pro vás

Jednotlivé kroky přípravy

  • Švestky omyjte, rozpulte a odpeckujte. Smíchejte s bramborovou moukou – zajistí, že vám ovoce při pečení nespadne na dno a na řezu krásně vynikne.
  • Nachystané švestky rozložte na dno dortové formy (průměr 26 cm).
  • Vejce s cukrem vyšlehejte do běla, přilijte arakové aroma, přidejte tvaroh, pudink i krupici. Vše krátce a důkladně promixujte dohladka.
  • Hotovou tvarohovou směs nalijte rovnoměrně na plát švestek, povrch zarovnejte stěrkou.
  • Dezert vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte cca 60 minut.
  • Po upečení nechte cheesecake kompletně vychladnout přímo ve formě.
  • Přiklopte formu talířem, otočte dezert vzhůru nohama a opatrně uvolněte boky formy.
  • Nakrájejte a podávejte – každý kousek nabídne krémovou strukturu s osvěžujícími švestkami na povrchu.

Když tvarohová náplň hravě konkuruje cukrárně

Výsledný cheesecake je bohatý, šťavnatý i voňavý. Švestky zůstávají na povrchu, kde vytváří efektní podzimní vzor. U stolu se po takovém koláči zapráší, i když jste ještě před hodinou tvrdili, že si sladké dnes odpustíte. Rychlost přípravy láká k tomu, abyste si tento dezert dopřáli kdykoliv máte chuť na něco speciálního, ale bez složitého vyvalování či vrstvení těsta.

Srovnání s dalšími oblíbenými podzimními dezerty

Někdy je těžké vybrat, čím překvapit návštěvu u kávy nebo večerní hosty. Podívejte se, jak si cheesecake se švestkami vede v porovnání s dalšími klasickými dezerty, které v tomto období často připravujeme:

Jaké sladké pohoštění se nejčastěji peče na podzim?

DezertObvyklá náročnostČas přípravy
Cheesecake se švestkami bez základuJednoduchácca 1,5 hod
Jablkový štrúdlStřednícca 2 hod
Buchty s povidlyNáročnávíce než 2 hod
Podzimní sezóna nám přináší možnost spojit ovocnou sklizeň s osvědčenými a promyšlenými recepty na rychlé domácí pečení.

Osobní pohled na přípravu

Ze své domácí zkušenosti vím, že od chvíle, kdy jsem objevila recept na cheesecake se švestkami bez základu, už mě neláká stát dlouhé hodiny u válu. Vždy mě potěší jednoduchost provedení, rychlost a hlavně ta svěží kombinace tvarohu a švestek. Je to přesně ten typ dezertu, který stíhám připravit i po práci a nikdy nezbude ani drobeček.

Největší přínos receptu

Díky tvarohu v kbelíku nemusíme složitě mlít ani složitě vrstvit těsto a s čerstvými švestkami máme jistotu podzimní atmosféry na každém talíři. Tento recept na cheesecake se švestkami bez základu si svou oblíbenost získal rychlostí, spolehlivostí i krásným vzhledem. Stačí pár základních ingrediencí, minimum úsilí a oslava domácí pohody může začít – to se u dezertů cení nejvíc.

Ji už sdíleno 0 čtenáři. Jedním klepnutím nám pomůžete růst. Děkujeme vám.

Doporučené články

Domácí dezert, který si získá celou vaši rodinu hned od prvního sousta. Neuvěřitelně jednoduchý

Domácí dezert, který si získá celou vaši rodinu hned od prvního sousta. Neuvěřitelně jednoduchý

Objevte tajemství tradičního koláče Koťátko s banány, krémem a čokoládou. Naučte se recept krok za krokem, získejte tipy pro nejlepší chuť a přečtěte si originální rady z místní kuchyně.

1367 5
Sezónní podzimní palačinky, které nenechají nikoho lhostejným. Ochutnejte je

Sezónní podzimní palačinky, které nenechají nikoho lhostejným. Ochutnejte je

Recepty z hub a plodů
1042 8
Tajný recept na kuřecí roládu z trouby, který překvapí celou rodinu jako poprvé

Tajný recept na kuřecí roládu z trouby, který překvapí celou rodinu jako poprvé

Recepty z hub a plodů
959 9
Křupavá kůrka a šťavnaté maso: neuvěřitelně chutný recept na kuře s kapustou překvapí celou rodinu

Křupavá kůrka a šťavnaté maso: neuvěřitelně chutný recept na kuře s kapustou překvapí celou rodinu

Recepty z darů lesa
843 6
Jednoduchý dezert z banánů, který ohromí vaše chuťové buňky. Tento recept by měl znát každý

Jednoduchý dezert z banánů, který ohromí vaše chuťové buňky. Tento recept by měl znát každý

Recepty z hub a plodů
896 8
Neuvěřitelně chutná pomazánka z lesních hub. Chuť lesa v každém kousku. Snadná příprava

Neuvěřitelně chutná pomazánka z lesních hub. Chuť lesa v každém kousku. Snadná příprava

Recepty z hub a plodů
1068 7
Z lesa na stůl: hovězí koleno s cibulí a houbovým bramborovým pyré. Snadné na přípravu a chutné

Z lesa na stůl: hovězí koleno s cibulí a houbovým bramborovým pyré. Snadné na přípravu a chutné

Recepty z hub a plodů
854 3
Jak snadné je připravit zdravou alternativu ovesné kaše k snídani. Chuť a přínos jsou prostě úžasné

Jak snadné je připravit zdravou alternativu ovesné kaše k snídani. Chuť a přínos jsou prostě úžasné

Domácí vychytávky
1207 9
Supermarkety mění pravidla hry díky chytrým technologiím. Co se změní v roce 2025?

Supermarkety mění pravidla hry díky chytrým technologiím. Co se změní v roce 2025?

Domácí vychytávky
798 3
Jídlo, které dříve jedli pouze králové. Nyní si ho může dovolit každý díky jednoduchému receptu

Jídlo, které dříve jedli pouze králové. Nyní si ho může dovolit každý díky jednoduchému receptu

Recepty z hub a plodů
738 4
Neuvěřitelně užitečná a dostupná ryba vás nasytí vitamíny. Vaření je snadnější než snadné

Neuvěřitelně užitečná a dostupná ryba vás nasytí vitamíny. Vaření je snadnější než snadné

Recepty z hub a plodů
753 5
Jídlo, které ohromí každého šéfkuchaře. Tento recept na plněné papriky byl dlouho držován v tajnosti

Jídlo, které ohromí každého šéfkuchaře. Tento recept na plněné papriky byl dlouho držován v tajnosti

Recepty z hub a plodů
879 11

Komentáře